Newtown House / yukawa design lab

first_img Photographs Lead Architects: CopyAbout this officeyukawa design labOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKyotoJapanPublished on July 04, 2017Cite: “Newtown House / yukawa design lab” 03 Jul 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MGlass Finish – FASARA™ Fabric/WashiPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WoodParklex International S.L.Wood Finishes in Landaburu BordaSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetallicsTrimoFire Resistant Panel – Trimoterm FTVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Northlight 40-90°SinksAcquabellaSink – LeviCurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – EvokeChairs / StoolsBassamFellowsSpindle Chair and StoolMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?樱花树下,一盏茶,闲闻趣谈,儿孙戏是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Japan Projects Newtown House / yukawa design labSave this projectSaveNewtown House / yukawa design lab Architects: yukawa design lab Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/874950/newtown-house-kohei-yukawa-plus-hiroto-kawaguchi Clipboard “COPY” Kohei Yukawa, Hiroto Kawaguchi Year:  Photographs:  Yohei Sasakura Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Kyoto, Japan 2016 Manufacturers: Lixil Corporation, Flame, JFE Area:  99 m² Year Completion year of this architecture project Newtown House / yukawa design lab ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/874950/newtown-house-kohei-yukawa-plus-hiroto-kawaguchi Clipboard “COPY” Save this picture!© Yohei Sasakura+ 19 Share ArchDaily Save this picture!© Yohei SasakuraRecommended ProductsLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. The clients wanted a house that they can enjoy a nice views as well as good communicating with people around. From there, we can see the sky and cherry blossoms and before building the house,there used to be the place many children were playing and parents were talking there.Save this picture!© Yohei SasakuraFirst, we arrange the spaces of the house for “Parent`s house”,“Everyone`s house”,“Housework and children`s house”. Placing moderately closed “Parent`s house”and “Housework and children`s house”in the north and south, extremely open “Everyone`s house” in the center, we make it compatible with keeping privacy and making an open house.Save this picture!© Yohei SasakuraWe design a house that residents feel as “living in the landscape”because by the series of house-type volumes, it become a series of landscapes ranging from houses to newtown to mountain ranges.Save this picture!Section“Everyone`s house”is a continuous space both inside and outside ,and has floors and steps at various levels with different meaning to each. They are not only as a space but also functions as a chair, table and storage, planning to be able to be used for each heuristically in everyday life by combining with the surrounding environment such as light, wind, sense of distance.Save this picture!© Yohei SasakuraA large space named “hall”which is the essence of “Everyone`s house”becomes a continuous field from the newtown, becoming a playground of the children around, becoming a study room of the family, and becoming a city living room of newtown by accepting the growth of the family and newtown at that time doing.Save this picture!© Yohei SasakuraThe inclined ceiling by wood in each “house”is made continuous or torn, so that the human space and the scaled out space coexist. At the boundary of the “house”the ceiling is low and it is the human space, at the center the ceiling is high and it becomes the space scaled out. With the slope of the ceiling, the human scale scales out seamlessly and connects to the outside via the balcony, so that people feel that mountain ranges on the east and newtown in the west are not “cutted out and relativized exterior ”but“exterior felt as extension of body”. It is as if living in “wooden window”where comfort and openness coexist, and it will be a new type of connection to the outside.Save this picture!© Yohei SasakuraIn newtown “house”s, by rearranging and reconstructing the spaces of the house, we created a new relationship of “people, houses, newtown, landscapes”with how appearance is, how to use the space, how to feel the space. And the overlap aimed to produce a rich life.Also, I hoped that such new relationship would help to realize that houses is more free, even for newtown with uniform town houses.Save this picture!© Yohei SasakuraProject gallerySee allShow lessThe Mango House / Studio PKASelected ProjectsBeijing Cidi Memo iTown / Atelier Liu Yuyang ArchitectsSelected Projects Share Houseslast_img